23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:- "Milletimizin egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Milletimizin egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Sarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 23 Nisan 1920'nin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti.

Milli egemenliğin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğuna dikkati çeken Sarı, bugün Cumhuriyetin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakın olunduğunu, bu başarının her şeyden önce aziz millete ait olduğunun altını çizdi.

Ulusun en değerli varlığı çocuklara seslenen Sarı, bu bayramın aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak, bütün insanlık için barış dolu bir gelecek çağrısı niteliği taşıdığını ifade etti.

Bu çağrıda, 23 Nisan'ı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü sesi olduğunu belirten Sarı, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Bugün de milletimizin, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yeri alacaktır. Bizler de sizlere armağan edilmiş bu özel bayramda en yeşil, en modern, en güzel yarınların sizin olması için her zamankinden daha fazla çalışacağımıza söz veriyorum.

Bu vesileyle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.