23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Deniz Harp Okulu Komutanlığı, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerine kapılarını açtı- Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Özel:- "Sizleri gördükçe ülkemizin geleceğini görüyoruz. Biz eminiz ki sizler

İSTANBUL (AA) - Deniz Harp Okulu Komutanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerine kapılarını açtı.

Tuzla'da Deniz Harp Okulu'na gelen öğrenciler, okulu gezdi. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, öğrencilere okulun tarihiyle ilgili bilgi verdi, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Harp Okulunun 1773 yılında kurulduğunu dile getiren Özel, okulun Türkiye'nin ilk üniversitesi, çağdaş ilk yüksek eğitim kurumu olduğuna dikkati çekti.

Özel, Deniz Harp Okulunun 240 yılı aşkın geçmişi geride bırakan ve Türkiye'ye çok büyük değerler yetiştirmiş bir okul olduğunu vurguladı.

Mesut Özel, "Sizleri gördükçe ülkemizin geleceğini görüyoruz. Biz eminiz ki sizler bu cumhuriyeti, devleti ve milleti daha ileri taşıyacaksınız. Bugün bu okulun komutanlık koltuğunu sizlere bırakacağım. Bundan gurur duyuyorum. Sizler geleceğe hazırsınız. Ülkemizi ve deniz kuvvetlerini daha ileriye taşıyacaksınız." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Tümamiral Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı dolayısıyla koltuğunu Barbaros İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Dila Fulya Erdoğan'a bıraktı.

Koltuğa oturan Dila Fulya Erdoğan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı çok güzel ve çocukların bayramı. Tüm çocuklar mutlu oluyor bu bayramda. Kadın komutan yok, olmasını arzu ediyorum. Tüm çocukların böyle güzel bir yerde yaşamasını isterim. Çocuklar için yemyeşil alanlar ve parklar kurulmasını talep ediyorum. Bugün 23 Nisan, tüm çocuklar mutlu olsun." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.