23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı

KONYA (AA) - 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Konya'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu, ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Mevlana Kültür Merkezi'nde tören devam etti.

Programda, Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı sahne aldı. Meram Atatürk İlkokulu öğrencilerinin şiir okuduğu program, halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.

Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ve diğer protokol üyeleri düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Programın sonunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, fiziksel aktiviteye teşvik etmek ve obezite ile mücadele kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

- Karaman

Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından, Yem Sanayi İlkokulu'ndaki kutlamalarla devam etti.

Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Programda, öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterileri sahnelendi. Program bayram dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilmesiyle sona erdi.

- Afyonkarahisar

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tören, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde gönüllerde tutuşan bağımsızlık ateşinin, yurdun her köşesinde 23 Nisan 1920'de alevlendiğini belirterek, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen ilkesini tüm dünyaya ilan ettiğimiz bu günü, biz hem, Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutluyoruz, hem de çocuk bayramı olarak kutluyoruz. Bu bayram dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olma özelliğini taşımaktadır. Bu anlamda tarihe geçen 23 Nisan, tüm dünya çocuklarını bir araya getiren barış ve kardeşlik günüdür." diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okuyarak, halk oyunları gösterileri sundu.Tören Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yıl içinde yaptığı yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

- Aksaray

Kent meydanında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, törende yaptığı konuşmada, 96 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan TBMM'nin açılış yıl dönümü olduğunu belirtti.

Bu günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak hediye edildiğini anımsatan Kartal, "Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda daha yaşanılabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken; 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağımız belirtmek istiyorum. Çocuklarımızın gülen yüzü, gözlerindeki ışık umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir." dedi.

Konuşmanın ardından Kılıçaslan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler ve halk oyunları sergilendi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.