23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Samsun, Amasya, Tokat, Sinop, Çorum, Kastamonu ve Çankırı'da tören düzenlendi

ANKARA (AA) - Samsun, Amasya, Tokat, Sinop, Çorum, Kastamonu ve Çankırı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, makamında kabul ettiği öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Batıpark tören alanındaki kutlamalar ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir bayramı daha sevinç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Millet için dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin önemini vurgulayan Esen, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak, bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır." dedi.

Öğrencilerin dans gösterisi sunduğu törenin sonunda, Samsun Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim müdürlükleri iş birliğiyle "Sağlık İçin Pedalla" temalı bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa, Vali Şahin'in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kurum ve kuruluşların yetkilileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kastamonu

Kastamonu'daki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Bahçacıoğlu, Candaroğulları İlkokulu'ndaki etkinlikte, bayramın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini söyledi.

Çocukların bayramını kutlayan Bahçacıoğlu, "Ülkemizin geleceği çocuklarımızın bu özel günlerini kutlarken, ecdadımızın çetin bir mücadele sonrasında bugünlere taşıdığı şanlı bayrağımızı yarın onların teslim alacaklarını unutmamalıyız. Bu kapsamda 23 Nisan'ın çoşkusunu tüm dünya çocuklarıyla yaşamaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Törende, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Çeşitli yarışmaların yapıldığı program, halk oyunları gösterisiyle son buldu.

Törenlere, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, öğrenciler, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

- Sinop

Sinop'ta Hükümet Konağı önündeki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene, Vali Vekili Ekrem Yaman, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ve diğer ilgililer katıldı.

Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu'ndaki programda ise Türkkan, günün anlam ve önemimi belirten konuşma yaptı.

Kutlamalar, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

- Tokat

Tokat'ta Hüseyin Akbaş Spor Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu. Program sonunda öğrencilere 359 bisiklet dağıtıldı.

Programa, Vali Cevdet Can, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı Tuğgenereal Adnan Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Şeref Parlak, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Çorum

Çorum'daki törende, Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinliklere, Atatürk Spor Salonu'nda devam edildi.

Karşıyaka İlkokulu ile Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu tarafından düzenlenen programda, 23 Nisan konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin dans ve halk oyunu gösterileriyle süren programda şiirler okundu.

Spor salonundaki kutlamaları, Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Vekili Albay Metin Özbek, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu da izledi.

- Amasya

Amasya'da, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile şiirlerin okunmasının ardından, öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu.

Program, öğrencilere bisiklet dağıtımıyla son buldu.

- Çankırı

Çankırı'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu bahçesindeki etkinlikle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, konuşmasında çocuklara "Milletin iradesinin kurumsallaşması için açılan TBMM'nin açıldığı günün Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi oldukça anlamlıdır. Çünkü sizler, milletimizin gurur kaynağı, sevinci ve umudusunuz. Bizim varlığımız sizlerle anlamlıdır." diye seslendi.

Minik sporcuların jimnastik gösterileriyle süren program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösteriyle sona erdi.

Programa, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, kurum müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.