23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Mersin'in Gülnar ilçesindeki kutlamalarda öğrenciler, şehit Uzman Çavuş Can için pankart açtı

MERSİN (AA) - Mersin'in Gülnar ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrenciler, şehit Uzman Çavuş Cihangir Can için pankart açtı.

Kutlamalar, ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalar sırasında öğrenciler, 12 Nisan 2016'da Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit edilen Uzman Çavuş Cihangir Can (27) için pankart açtı.

Öğrencilerin açtığı pankartlarda, "Gülnar şehidiyle gurur duyuyor", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Cihangir Can ruhun şad olsun", "Şehidim vatan sağ olsun" yazıları yer aldı.

Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde devam eden kutlamalarda öğrenciler, şiirler okudu ve halk oyunları gösterileri sundu.

100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı jimnastik gösterisi ve Cumhuriyet İlkokulu izci grubunun sahneye uyarladığı "Çanakkale" isimli gösteri, beğeni topladı.

Kutlamalar, çeşitli alanlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kutlamalara, ilçe Kaymakamı İsmail Pendik, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Özkan Çömez, Belediye Başkanı Ahmet Günel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, öğretmenler, veliler, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.