23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ ve Bingöl'de törenlerle kutlandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Batman, Bingöl ve Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'daki kutlamalar Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Valilik önünde devam eden törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Hüseyin Aksoy, Sağlık Bakanlığınca "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Projesi" kapsamında gönderilen bisikletleri öğrencilere verdi.

Törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve vatandaşlar katıldı.

- Mardin

Mardin Hükümet Konağı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları, çeşitli gösteriler ve yarışmalarla devam eden kutlama töreninde, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende 500 öğrenciye de bisiklet dağıtıldı.

Törende, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

- Batman

Batman'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenk sunulmasının ardından Atatürk Parkı'nda devam etti.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, çocukların bayramını kutladı. Şiir ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, okullar hazırladıkları oyunları sergiledi.

Törene Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

- Siirt

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle ve oyun ile dans gösterileriyle devam etti. Törene katılan küçük çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt'te yerleşen Suriyeli çocuklar, Grup Tillo'nun "Ortağız Bir Namusa" eserini Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Belediyesi Başkan Vekili Sabri Sağır ve vatandaşlar katıldı.

- Elazığ

Elazığ'da Gönül İhsan Tangülü Ortaokulu'nda düzenlenen kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler, okul korusu tarafından seslendirilen ezgiler, semazen, dans ve halk oyunları gösterisi ile devam eden törende, Sağlık Bakanlığınca gönderilen bisikletler Vali Murat Zorluoğlu tarafından öğrencilere verildi.

Törene, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Temel, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

- Bingöl

Bingöl'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Düzağaç Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunlarının yer aldığı çeşitli gösteriler sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgenaral Yunus Kotaman, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ve kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar, törende hazır bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.