23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Van, Bitlis ve Hakkari'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı

VAN (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van, Bitlis ve Hakkari'de düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Tuşba ilçesi İskele sahilindeki Yaşar Kemal Parkı'nda okulların gösterileri ile devam etti.

Vali İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı programda, çocuklar, palyaço gösterileri ve müzik eşliğinde eğlendi.

Güneşli havayı fırsat bilerek parka çocuklarıyla gelen vatandaşlar, bir taraftan ailece piknik yaparak oyun oynamanın keyfini yaşadı, diğer taraftan da minik öğrencilerin hazırladığı renkli gösterileri izledi.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamalara katılan çocuklar, gökyüzüne uçurtmalarını bırakarak eğlenceli bir gün geçirdi.

- Bitlis

Bitlis'te, İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, buradaki konuşmasında, çocuk denince akla sevgi, barış ve hoşgörü geldiğini söyledi.

Demiröz, 96 yıl önce kendilerine emanet edilen vatanı sonsuza kadar yaşatacaklarını vurgulayarak, "Bütün dünya, barış simgesi olarak çocuklarla çiçekleri yan yana getiriyor. Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Bütün çabalarımız sizler için. Bugün eğer büyükleriniz, ağabeyleriniz ve babalarınız sizler için bunları yapıyorsa, siz de büyüdüğünüzde gelecek kuşaklara geçmişteki sıkıntıları anlatarak, onların geleceklerini aydınlatmak için elinizden geleni yapacaksınız." diye konuştu.

Öğrenciler tarafından gösterilerin sunulduğu, koro eşliğinde Türkçe ve Kürtçe şarkıların seslendirildiği törende, yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

Kutlama programı, Sağlık Bakanlığınca gönderilen bisikletlerin öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi.

- Hakkari

Hakkari'de kutlamalar, valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden kutlamada ise saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve öğrenciler tarafından hazırlanan oyunlar sahnelendi.

Kutlamaya Vali Yakup Canbolat, eşi Ayşegül Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, vali yardımcıları, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kentteki kamu kurumlarına ait binalar Türk bayrakları ile donatıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.