23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NİĞDE (AA) - Niğde’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü...

NİĞDE (AA) - Niğde’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Yaşar, törenin ardından Niğde Belediyesi Kent Meydanında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde atalarımızdan alınan manevi güçle her engelin aşılacağı ve başarıya ulaşılacağını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada eşi ve benzeri bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram olduğunu aktaran Yaşar, şunları kaydetti:

"Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün diğer taraftan yarının büyükleri geleceğin garantisi çocuklarımız için bir şenliktir. Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilmiş bir bayram yoktur. 23 Nisan bu anlamda değerlendirilir. Bugün büyük bir coşku ve sevinçle kutladığımız bu bayram uğrunda ne canların verildiğini ne kanların döküldüğünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Şehit kanlarından kırmızı rengi alan şanlı bayrağımızdaki ay yıldızın beyazlığı gibi aydınlık günlere götürün ülkeyi. Bizler sizlere güveniyor ve inanıyoruz."

Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladıkları çeşitli gösteriler sunuldu.

Niğde Belediyesi Mehter Takımın mini konserinin ardından, Sağlık Bakanlığınca "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında öğrencilere Vali Necmeddin Kılıç ve protokol mensuplarınca 500 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

Vali Kılıç, çocukların ellerinden tutup kaldırarak havada kendi etrafında çevirdi, bazılarını da omuzuna kaldırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.