23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
İzmir'in Dikili ilçesinde minikler, ailelerinin çıktıkları umut yolculuğu sırasında yaşamını yitiren çocuklar anısına denize karanfil bıraktı

İZMİR (AA) - İzmir'in Dikili ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında, Ege Denizi'nde yaşamını yitiren sığınmacı çocukların anısına suya karanfil bırakıldı.

Dikili Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak daha iyi hayat ümidiyle Ege Denizi üzerinden Yunanistan adalarına gitmeye çalışan sığınmacıların, umut yolculuğu sırasında hayatını kaybeden çocuklarını anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Mustafa Tosun, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Kırgızistan'dan bayram için gelenlerin de aralarında bulunduğu çocuklar katıldı.

Her çocuğun düşlerini yazdığı renkli kağıtlardan yapılan minik gemiler ile kırmızı karanfiller, Dikili sahilinden Ege Denizi'ne bırakıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.