23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi'nin 1000 Çocuk Korosu'nun konserini dinledi

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesince düzenlenen 1000 Çocuk Korosu'nun konserini dinledi.

Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki konsere, Grup Başkanvekili Özgür Özel ile geldi. Konser öncesi korodaki öğrencilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bugün sizin bayramınız. Bugün ben sizin misafirinizim, bayramınız kutlu olsun." dedi.

Öğrencilere, "Atatürk'ü seviyor musunuz?", "Türkiye'yi seviyor musunuz?", "Bayrağımızı seviyor musunuz?" diye soran Kılıçdaroğlu, aldığı "evet" cevabı üzerine "Ben de sizleri seviyorum. Sizler için çalışacağım, sizler için mücadele edeceğim. Bütün anne babalara sesleniyorum; çocuklarınızla sadece siz değil, biz de gurur duyuyoruz. Onları seviyoruz, onlara inanıyoruz, onlara güveniyoruz." ifadesini kullandı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de "Çankaya, Cumhuriyetimiz gibi kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyor. Ama en çok da çocukların belediyesi olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu kadar acının ve yokluğun yaşandığı bir dünyada çocuklara en iyi yaşamı sunmak için çaba sarfettiklerini belirten Taşdelen, "Çankaya, bu ülkenin kurulduğu yerdir. Biz sadece bir ilçe belediyesi değiliz. Biz ulus egemenliğinin, halk iradesinin yaşama geçirildiği ilçeyiz. Cumhuriyetin en modern yüzüyüz. Öyle olmaya da devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından 22 okuldan bin 150 öğrencinin katılımıyla oluşturulan, şef Musa Göçmen yönetimindeki koro, Çankaya Gençlik Orkestrası eşliğinde aralarında "Çemberimde Gül Oya", "Leblebi Koydum Tasa" türkülerinin bulunduğu eserleri seslendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.