23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'ta kurulan çadır kentte yerleşen Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar, bayramı coşkuyla kutladı

MARDİN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan çadır kente yerleşen Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde Midyat ilçesi Işıklar Mahallesi'nde 90 bin metrekarelik alanda kurulan Geçici Konaklama Merkezi'nde, 3 bin 100 Suriyeli ile 850 Iraklı Ezidi barınıyor.

Midyat Konaklama Tesisleri Eğitim Merkezi bahçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Programda konuşan Midyat Konaklama Tesisleri Eğitim Merkezi Koordinatörü Alaatin Alkan, burada böyle bir günde savaş nedeniyle yurtlarını terk ermek zorunda kalan Iraklı ve Suriyeli kardeşleriyle bayramı beraber kutlamanın kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Midyat Konaklama Tesisleri Eğitim Merkezinin Suriyeli okul müdürü Nidal Katrip ise Arapça konuşmasında, "Türkiye Cumhuriyeti halkına, hükümetine ve özellikle büyük gönül sahibi Recep Tayyip Erdoğan’a, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’e, kamp idaresi ve çalışanlarına bize kamp hayatını kolaylaştırmak için gösterdikleri çabalardan dolayı çok teşekkür ederim." dedi.

Katrip, İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'e Suriye'de iç savaşı ve katledilen çocukları anlatan resim hediye etti.

Konuşmaların ardından kampta kalan öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi ve çeşitli gösteriler sunarak çuval yarışması yaptı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından resim ve el sanatları sergisi gezildi.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.