23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Edirne Belediyesince 5 dönümlük arazi üzerine kurulan "Özgür Çocuklar Parkı" düzenlenen törenle açıldı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesince 5 dönümlük arazi üzerine kurulan "Özgür Çocuklar Parkı" 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, Abdi İpekçi Caddesi'ndeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini söyledi.

Çocukların kullanımına açılan parkın güzel ve geniş olduğunu ifade eden Ergün, "Parkımızın çocuklara hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu parkı sizin hizmetinize sunan belediyemize, belediye başkanımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise çocukların ülkenin ve dünyanın geleceği olduğunu söyledi.

Çocukların yarınlar anlamına geldiğini vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bir gün bizim olduğumuz yerlerde onlar olacak. İnanıyor ve umut ediyoruz ki onlar bizlerden daha iyi ve daha başarılı olacaklar. İnanıyoruz ki onların o saf ve temiz duygularıyla, o güzel yürekleriyle yaratacakları dünya savaşsız, kansız, çatışmasız, hilesiz ve hurdasız bir dünya olacak. İnanıyoruz ki Ulu Önder kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ederken boşu boşuna Türk gençliğine güvenmedi. İnanıyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk kurduğu Cumhuriyetinin en önemli mihenk taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününü 23 Nisan'ı boşuna önce Türk sonra da dünya bayramı olarak armağan etmedi."

Gürkan, çocukların özgürce oynaması için kurdukları parkın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Ergün, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz , Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle dikkat çeken tiyatrocu Göksel Kaya ve çocuklar parkın açılışı kurdelesini kesti.

Vatandaşlar ve çocuklar açılışın ardından Göksel Kaya ile fotoğraf çektirdi.

Protokol üyeleri, açılışın ardından parkta oynayan çocuklarla sohbet etti.

Çocuklar parkın açılışı dolayısıyla getirilen çizgi film maskotlarıyla eğlenirken, Edirne Belediyesi Çocuk Korosu da mini bir konser verdi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.