23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Mısır'ın başkenti Kahire'de çeşitli etkinlikler düzenlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'ın başkenti Kahire'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ebu er-Riş Çocuk Kalp Hastanesi ve Yunus Emre Enstitüsünde etkinlikler gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Kahire Geçici Maslahatgüzarı Ali Rıza Güney ve büyükelçilik çalışanları, Ebu er-Riş Çocuk Kalp Hastanesinde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Hastane ziyaretinde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusal egemenliğin sembolü TBMM'nin kuruluşunu bir bayram olarak geleceğin teminatı çocuklara armağan etmesinin emsalsiz bir gelenek başlattığını söyledi.

Bu vizyonun takipçileri olarak Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde çocuk bayramı etkinlikleri düzenlediklerini belirten Güney, "Bulunduğumuz ülkenin çocuklarıyla bu bayramı kutluyoruz. Bu çerçevede de Türk Hava Yolları ve Yunus Emre Enstitümüz, Mısırlı muhataplarıyla Kahire'de etkinlikler düzenlemiştir. Tüm çocukların bayramını kutuluyorum." dedi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Enstitü Müdürü Selahattin Emre Çelesi, yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ı 30 Mısırlı çocukla kutladıklarını kaydetti.

Çelesi, "Dost Mısır halkıyla böyle bir günde, çocuklara armağan edilmiş bu çok özel günde yakınlaşmak bizi duygulandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.