23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Ulan Bator Büyükelçisi Karagöz, 23 Nisan'ı yetim çocuklarla kutladı

ULAN BATOR (AA) - Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarıyla başlayan 3. Ulan Bator Türk Kültür Günleri çerçevesinde Türkiye’nin Ulan Bator Büyükelçisi Murat Karagöz, 23 Nisan'ı yetim çocuklarla geçirdi.

Karagöz, elçilik yetkilileri, Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Serap Çiftçi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Nurser Ugan'la başkentte bulunan, “Önör Bul” Devlet Çocuk Yetiştirme Merkezi’ni ziyaret ederek, buradaki çocuklara hediyeler verdi.

Yetimhanedeki minikler, Büyükelçi Karagöz ve beraberindekilere sevdikleri şarkıları seslendirdi ve Moğol geleneksel dansı yaptı. Ayrıca çocuklara, Ulan Bator’daki iki Türk şirketi tarafından hazırlanan yemekler ikram edildi.

Karagöz burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ı Moğolistanlı çocuklarla kutlamaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. "Çocuklar bizim geleceğimizdir" diyen Karagöz, 23 Nisan'ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk ve dünya çocuklarına armağan edildiğini hatırlattı.

Karagöz "23 Nisan, dünyada bir milletin çocuklarına hediye ettiği yegane bayramdır” dedi.

Devlet Çocuk Yetiştirme Merkezi yönetimi de, Ulan Bator Büyükelçiliğine ve Türk halkına teşekkürlerini ileterek, Büyükelçi Karagöz’e teşekkür plaketi sundu. Ziyarette büyükelçiye eşlik eden Türk sanatçılara miniklerin hazırladığı tablo takdim edildi.

Yetimhanedeki program, Türk sanatçıların, Karagöz ve elçilik mensuplarıyla birlikte 23 Nisan ve Do Re Mi adlı çocuk şarkısını seslendirmesiyle son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.