23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Çocuk müzikali "Küçük Prens" Ankaralı minikler için sahnelendi

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Türkiye'nin ilk çocuk müzikali olan "Küçük Prens"i Ankaralı miniklerle buluşturdu.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen müzikalde çocuklar, dünyanın en çok satan ve okunan hikayelerinden "Küçük Prens"i hologramlar eşliğinde izledi.

Başrollerini sanatçı Burak Kut ve Altın Kelebek Ödüllü küçük oyuncu Ata Berk Mutlu'nun paylaştığı müzikalle, çocuklara ''Hayallerinizden vazgeçmeyin ve yaptığınız her işi inanarak yapın'' mesajları verildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmesinin önemine değinerek, "Dünyada hiçbir lider yoktur ki çocuklara, gençlere bayram hediye edebilsin. İşte bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüdür" ifadelerini kullandı.

23 Nisan'ın günlük siyasete alet edilmek istendiğini ifade eden Yaşar, çocuklara "Bugün sizin gününüz. Bugün özel bir gündür. Bu bayramı bizlere armağan eden Atatürk’e minnet borçluyuz, şükran borçluyuz ve onu rahmetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" diye seslendi.

Program sonunda 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) tarafından Küçük Prens'i canlandıran Ata Berk Mutlu'ya plaket takdim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.