23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Budapeşte'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türk-Macar Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan program ile kutlandı.

Budapeşte'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Türk-Macar Kadınlar Derneği Başkanı Behiye Fakılı, çocukların bayramını kutladı.

Fakılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin büyükleri olan çocuklara armağan edildiğini belirterek, ''96 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Mustafa Kemal Atatürk tarafından, yedi düvele meydan okuyan Türk milleti, meclisin açılmasından üç yıl sonra 29 Ekim 1923 yılında da Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etti. Kemal Atatürk, meclisin açılışı olan 23 Nisan'ı, geleceğin büyükleri olan siz çocuklara armağan etti.'' şeklinde konuştu.

Programa, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ve büyükelçilik yetkilileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.