23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru
KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Düzgün, mesajında, Milli Egemenlik...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzgün, mesajında, Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklara sevgi ve güvenini gösterdiğini ifade etti.

Bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincinin paylaşıldığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Meclis iradesinin millet iradesinden aldığı güçle Cumhuriyet ilan edilmiş, bu sayede ülkemizin modern dünya ile bütünleşme sürecinde kapsamlı reformlar hayata geçirilerek güçlü yarınların temeli atılmıştır. Milletimizin gelecekte de gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olması, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalaması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en büyük servetimiz ve yüreğimizde kaynayan sevgi pınarlarımız olan çocuklarımıza gereken ilgiyi göstermeli ve onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına ortam hazırlamalıyız."

Düzgün, dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan bu günde, kalplerindeki masumiyeti gözlerindeki ışıkla bugünü ve yarını aydınlatan çocukların sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ettiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.