23 Nisan'ı 'EXPO'da kutladılar

23 Nisan'ı 'EXPO'da kutladılar
Türkiye'nin farklı illerinden gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı EXPO 2016 Antalya'da kutladı

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya kapsamında, Aksu ilçesindeki sergi alanına gelen çocuklar, etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 8 bin metrekarelik alana inşa edilen 100 metre çapındaki oyun adasına, 4 köprüden giren çocuklar, oyun gruplarına katıldı.

EXPO Gölü içindeki "Çocuk Adası"ndaki farklı organizasyonlarda yer alan çocuklar, maske yaptı, yumurta boyadı, uçurtma uçurarak, EXPO'nun maskotları Ece ve Efe ile eğlendi, bol bol fotoğraf çekti.

Baret takarak, iş güvenliği eğitimi alan, sosyal programlarda yer alan çocuklar, 12 Türk büyüğünün özelliklerinin ve kıyafetlerinin anlatıldığı çadırda uygulamalı eğitim aldı. Gökyüzü, yer altı, uzay ve su altı konseptlerinde etkinliklerde eğlenen çocuklar, alternatifli atölye çalışmalarında origami, tasarım, kağıt heykeller ve boyama etkinliklerine iştirak etti.

Çocuklardan 10 yaşındaki Baran Özkan, 23 Nisan'ın kendisi için mutluluğu anlattığını belirterek, dünyada sadece Türkiye'deki çocuklara bayram hediye edildiğini anlattı.

Özkan, "Başka dünyada böyle bir bayram yok, şanslıyız. İlk kez EXPO'da bayramımızı kutladık, çocuklar için güzel etkinlikler var." diye konuştu.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.