23 Yaş Altı Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası

23 Yaş Altı Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası
38 ilden 400 güreşçinin katılımıyla Samsun'da başlayan şampiyona, 21 Şubat'ta sona erecek


SAMSUN (AA) - 23 Yaş Altı Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası, Samsun'da başladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Canik Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, şampiyonaya katılan tüm sporcu ve antrenörlere teşekkür etti.

Samsun'un, güreş sporunda önemli bir yerinin bulunduğunu dile getiren Aydın, "Samsun, Türkiye'ye büyük şampiyonluklar kazandırmış bir ilimizdir. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın desteğiyle Samsun'a yeni Yaşar Doğular, yeni Mustafa Dağıstanlılar kazandıracağımızı umuyorum" dedi.

Vali İbrahim Şahin ise Samsun'un pek çok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptığını belirterek, "Samsun Yaşar Doğu'nun, Mustafa Dağıstanlı'nın şehri. Samsun güreş sevenlerin şehri. Geçen yıl Kırkpınar'da altın kemeri alan güreşçi de Samsunlu'ydu. Bu şampiyonada, Türkiye'nin pek çok ilinden gelen sporcular güreşe katkı sağlayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın, Vali Şahin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt'a teşekkür şilti verdi. 21 Şubat'ta sona erecek şampiyonada, 38 ilden 400 sporcu mücadele ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.