24. Arap ülkeleri yargı enstitüleri dekan ve müdürleri konferansı

24. Arap ülkeleri yargı enstitüleri dekan ve müdürleri konferansı
HARTUM (AA) - Sudan'da "24. Arap ülkeleri yargı enstitüleri dekan ve müdürleri" konferansı başladı.Sudan'ın başkenti Hartum'da tüm Arap ülkelerinden...

HARTUM (AA) - Sudan'da "24. Arap ülkeleri yargı enstitüleri dekan ve müdürleri" konferansı başladı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da tüm Arap ülkelerinden temsilcilerin katılımıyla düzenlenen ve iki gün sürecek "Arap ülkeleri dekanlar ve yargı enstitüleri müdürleri" konferansının açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Arap ülkelerinde yargı bağımsızlığı ilkesinin yerleşmesi gerektiğini belirterek, "Yargının, zalimden kaçan her insanın sığınağı olması gerekir" dedi.

Bu noktada bağımsızlığını güçlendirmek için yargı alanında çalışanların eğitiminin son derece önemli olduğunu ifade eden Beşir, bunun için hükümetin Yargı Bilimleri Enstitüsü ile Adli Reforma Katkı İçin Tahkim Merkezi kurduğunu ayrıca Başsavcılık makamını Adalet Bakanlığı bünyesinden ayırdığını kaydetti.

Öte yandan Sudan Yargı Başkanı Haydar Ahmed Defallah, konferansta Arap ülkelerinde yargı reformları ve yargı birimlerini geliştirme konularının ele alınacağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.