24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına çelenk...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, Muazzez Served Amaratoğlu Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Öğretmenler Günü'nün kendilerini insan yetiştirme sanatına adayan, gönül mimarlarının törenlerle anıldığı kıymetli bir gün olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin kılavuz olduğunu ve doğru hedefe ulaştıracağını belirten Öztürk, "Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır. Tesirinin nerede biteceği asla tahmin edilemez. Öğretmenlik sadece bugünü değil, geleceği inşat etmektir. Öğretmenlik mesleklerin en kutsalıdır. Çünkü insan inşa eden başka bir meslek yoktur." diye konuştu.

Tarihe hükmeden büyük şahsiyetlerin ortaya çıkmasında öğretmenlerin büyük rolü olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Eğer Şeyh Edebali olmasaydı Osman Gazi veya Osmanlı Devleti olmayabilirdi. Şemsi Tebrizi, Mevlana için neyse, Tapduk Emre de hoca olarak Yunus Emre için aynıdır. Mimar Sinan'ın öğretmeni olmasaydı belki de Mimar Sinan diye bir mimar olmayacaktı, o eşsiz eserler yapılamayacaktı. Fatih Sultan Mehmet için de aynı. Akşemsettin olmasaydı, Sultan Mehmet belki Fatih olamayacaktı. Hem nesillere bilgi veren hem de nesilleri eğiten sanatkarlardır öğretmenler."

Konuşmanın ardından Çankırı Lisesi tarafından oratoryo gösterisi sunuldu, öğrenciler tarafından oluşan koro tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Tören, emekli öğretmenlere plaket verilmesi ve adaylığı kalkan öğretmenlere mesleğe giriş yemini ettirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.