25 özel okula kayyum atandı

25 özel okula kayyum atandı
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, bünyesinde 25 özel okul ve dershane bulunan 4 şirkete, mahkemece kayyum ataması yapıldı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bünyesinde 25 özel okul ve dershane bulunan 4 şirkete, mahkemece kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, il merkezinde faaliyet gösteren ve bünyelerinde 25 özel okul ve dershane bulunan Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Tic. AŞ, Etkin Grup Özel Eğitim Sanayi Tic. Ltd. Şti. (Yeni ticari ünvanı Bursa Şehir Özel), Silm Eğitim Tesisleri İşletmeleri Tic. AŞ ile Yeşilırmak Kehkeşan Özel Eğitim AŞ'ye (Yeni ticari ünvanı Lotus 16 Eğitim İşletmeleri AŞ), FETÖ/PDY adı altındaki yapılanmaya finansman desteği sağlama faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesince kayyum ataması yapıldı.

Söz konusu şirketlerin, FETÖ/PDY örgütünün doğrudan kuruluşu olduğu, şirket yönetim kurulu ve üyelerinin örgüte üye oldukları, bu nedenle şirket ve alt kuruluşlarının soruşturma tamamlanmadan mal varlığının el değiştirmesi girişimlerinde bulunabilecekleri gibi, isnat edilen suçun şirket faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunun aydınlatılması ve bu yöndeki maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasının sağlanması, soruşturma konusu suçun silahlı terör örgütü kapsamında olduğu için kayyum ataması yapıldığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.