27 Aralık'ta Bazı İl ve İlçelerde Okullar Tatil Edildi

27 Aralık'ta Bazı İl ve İlçelerde Okullar Tatil Edildi
Türkiye genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde 26 Aralık Pazartesi ve 27 Aralık Salı günü okullar tatil edildi. Tatil edilen il ve ilçeler

Son güncelleme Saati:22.53 Tarih: 26.12.2016

KONYA’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 4 ilçede, eğitime yarın 27 Aralık Salı günü (1 gün) ara verildi. Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleri ile Ahırlı, Akşehir, Akören, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Sarayönü, Karapınar, Seydişehir ve Taşkent'te İlçeleri'nde ilk ve orta dereceli okullar, rehabilitasyon merkezileri yarın olmak üzere 27 Aralık Salı günü (1 gün) tatil edildiği açıklandı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi.

ERZİNCAN’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği ifade edildi. Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 27 Aralık Salı (yarın) ara verildiği ifade edildi.

BİTLİS’TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bitlis'te kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde kar yağışının etkisini arttırdığı belirtildi.

Öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için tatil kararı alındığı kaydedilen açıklamada, "İl merkezi, ilçeler ve köylerde 26 Aralık 2016 günü (bugün) yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verilmiştir." denildi.

KARAMAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Karaman Valiliği, okulların bugün için tatil edildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde kar yağışının devam edecek olması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla ilimiz genelindeki tüm okullarımız 26-27 Aralık 2016 Pazartesi ve Salı günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

YÜKSEKOVA’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde kar yağışı nedeniyle tüm okullar bugün 26 Aralık Pazartesi için 1 gün süreyle tatil edildi. Yüksekova İlçesi’nde öğleden sonra etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler, yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.

AĞRI’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Ağrı merkez, Patnos ve Eleşkirt ilçelerindeki köy okulları ile taşıma sistemle eğitim veren okullarda eğitime 26 Aralık Pazartesi ara verildiği bildirildi.

IĞDIR’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Iğdır Valiliği ise kent merkezindeki ilkokullar ve ortaokullar ile merkeze bağlı yerleşim birimlerindeki Kervansaray, Alibeyköy, Güngörmez, Mezra, Taşlıca, Harmandöven, Pınarbaşı, Kızılkule ilk ve ortaokullarının yoğun kar yağışı nedeniyle 27 Aralık Salı yarın tatil edildiğini açıkladı.

AKSARAY'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Aksaray'ın Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı beldesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Eskil, Ortaköy, Sarıyahşi, Ağaçören ilçeleri ile merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde eğitime 27 Aralık Salı günü ara verildiğini belirtti.

MERSİN'İN MUT VE GÜLNAR İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Mersin'in Mut ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edilirken, Gülnar ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Mut ilçesinde yaşam olumsuz etkileniyor. Kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Gülnar ilçesinde de yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle taşımalı eğitim gören okullar yarın tatil edildi.

İlçe merkezindeki diğer okullarda ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.