Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

27 yıl sonra temeli atıldı

27 yıl sonra temeli atıldı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE BİNA

Uzun zamandır üniversite ile ilgili müjdeli bir haber verememiştim.  Bu yıl öğrenci sayısındaki azalma kamuoyunda ciddi anlamda üzüntü yarattı.

2012 yılından bu yana Seydişehir kamuoyunun gündeminden düşmeyen Sağlık Bilimleri Fakültesi bina yokluğu sebebi ile açılamıyordu.

Edindiğim bilgiye göre, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın bir yılı aşkın bir zamandır gündeminde olan Sağlık Bilimleri Fakültesine bina sorunu çözüldü. Başkan Tutal’ın İşadamı Kamil Akkanat ile görüşmeleri soncunu verdi.

Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi binasını yapma sözü verdi. Bina Meslek Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonu yanındaki, ya da yeni hastane binasının karşısındaki boş alana yapılacak.

Bina yapılması konusu Başkan Tutal tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker aktarıldı. Prof. Şeker de gerekli desteği verdi.

Bir aksilik çıkmaz ise, Sağlık Bilimleri Fakültesi 2018-2019 dönemine yetiştirilecek ve öğrenci alınacak. Bu müjdeli haberi öncelikli olarak sizlerle paylaşmak istedim.

27 YIL SONRA TEMELİ ATILDI

                Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın seçim vaatleri arasında en iddialı projelerden biri olan ve son günlerde kamuoyunda yapılacak mı? Vaz mı?  Geçildi, yapılacaksa ne zaman yapılacak? Gibi sorulara sıkça muhatap olan Eski Garaj projesinin temeli atıldı.

                Önceki Belediye başkanlarının gündeminde de olan ancak bir türlü temeli atılamayan eski garaj projesini hayata geçirmek Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a nasip oldu.

                Tam 27 yıl sonra Başkan Tutal tarafından ihalesi yapılan Eski Garaj, Ticaret ve Konut projesi temel atma töreni gerçekleştirildi.

                10 bin metrekare alana sahip, 750 metrekaresi özel mülkiyet olan arazi yoğun çalışma ve mücadele sonrasında temel atılma seviyesine getirildi.

30 MİLYON LİRALIK PROJE

Kamuoyunun gündeminden hiç düşmeyen ve sonucu merakla beklenen bu büyük proje ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.

7 bin 855 metrekarelik bir alanda başlayacak olan projede 40 adet işyeri, 72 adet 3+1 ve 20 adet 4+1 olmak üzere 92 adet konut ve otopark yer alacak.

Halka açık, kapalı ve açık otopark, sosyal ihtiyaçların giderileceği alanların yer alacağı çalışmada yeşil alan çevre düzenlemesi yapılarak kültürün, ticaretin ve hayatın iç içe olduğu bir bölge oluşturulacak.

30 milyon liraya mal olacak proje her türlü ihtiyaca cevap verecek.

BAŞKAN TUTAL’A ÖVGÜ

                Temel atma töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın çalışmalarından övgü ile bahsetti. Seydişehir’in Büyükşehir ile ilgili projelerinde takibi ve yoğun işbirliğinden dolayı teşekkür etmesini oldukça önemsiyorum.

                Başkan Akyürek kamuoyu tarafından sonucu merakla beklenen diğer bir önemli proje Seyit Harun Projesi ile ilgili de şu bilgileri verdi.

                “Kısa bir süre sonra Seyit Harun Projesinde yıkım çalışmalarına başlayacağız. Seydişehir Seyitlerin banisi olan bir şehir, ilk etapta 25 bin metrekarelik bir alanda kamulaştırma çalışmaları tamamlanacaktır”

                Büyükşehir yasası ile birlikte İlçe Belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışması gerekiyor.

                Geçen süre içinde Belediye Başkanı Tutal, Büyükşehir ile koordineli çalıştı. Bunun güzel örneklerini ara ve ana yolların asfaltlanması ve diğer büyük yatırımlarda görmek mümkün.

                Her zaman ifade ederim, “Seydişehir’e kim bir çivi çakarsa başımın üstünde yeri var”

                Dışarıdan gelip de Seydişehir’ i görenler “Burası farklı bir şehir, burada Büyükşehir havası var” dediklerine defalarca şahit oldum.

                Eski Garaj projesi de Seydişehir’in marka değerini artıracak çok önemli bir proje.

                Gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum.

              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR