28. Arap Birliği Zirvesi Hazırlıkları

28. Arap Birliği Zirvesi Hazırlıkları
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt:- "Rusya, Suriye başta olmak üzere bölgedeki krizler ve meselelere ilişkin Arap Birliği ile iletişim halinde kalmaya devam etmeli"

AMMAN (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Rusya'ya "Suriye başta olmak üzere bölgedeki krizler ve meselelere ilişkin sürekli iletişim halinde olması" çağrısında bulundu.

Ebu Gayt, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile 28. Arap Birliği Zirvesi hazırlık toplantıları kapsamında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Rus-Arap tarafları arasında dayanışma ve istişare çerçevesinde diyaloğun var olduğunu belirten Ebu Gayt, bunun geçen ocak ayında Abu Dabi'deki Arap-Rus Diyalog Forumu'nda cisimleştiğini kaydetti.

Görüşmede, Suriye, Yemen, Libya ve Filistin meselesi gibi bölgedeki son gelişmelerin ele alındığını aktaran Ebu Gayt, "Rusya, Suriye başta olmak üzere bölgedeki krizler ve meselelere ilişkin Arap Birliği ile iletişim halinde kalmaya devam etmeli." ifadesini kullandı.

Bogdanov ise Suriye krizi kapsamında daimi şekilde sağlanacak bir ateşkes için ülkesinin yürüttüğü çalışmalara değindi.

Arap Birliği Zirvesi'nin yarın başlaması bekleniyor. Yemen'in ülkede yaşanan savaş nedeniyle bu etkinliğe ev sahipliği yapamayacağını duyurmasının ardından zirvenin Ürdün'de düzenlenmesine karar verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.