"28. Kalp Haftası" etkinlikleri

"28. Kalp Haftası" etkinlikleri
Türk Kalp Vakfı tarafından organize edilen hafta kapsamında, kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekilecek

İSTANBUL (AA) - Türk Kalp Vakfı tarafından kalp ve damar hastalıklarına dikkati çekmek amacıyla organize edilen "28. Kalp Haftası" törenle başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Beşiktaş'taki Point Otel'de düzenlenen programda, ülkeye, insanlığa, çevreye iyi kalpli insanlar kazandırmak için ömrünü vakfeden ve 41 yıllık bu davaya gönül veren herkese teşekkür etti.

Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban ise vakfın 41 yıldır devletten maddi yardım almadan, sadece kendi çabaları ve birçok hayırseverin yardımlarıyla bugünlere geldiğini söyledi.

Vakfın 1996 yılında Avrupa Kalp Birliği'ne girdiğini hatırlatan Sekban, 2000'li yıllarda da Dünya Kalp Federasyonuna üye olduklarını aktardı.

Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın ise kalbin çok önemli olduğunu kaydederek, çoğu insanın kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Kalp ve damar hastalıklarının herkesi ilgilendirdiğine işaret eden Yıldırımakın, "Genç, yaşlı, çocuk hatta sporcular dahi kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybediyor. Ana karnındaki cenini bile kalp ve damar hastalıkları tehdit ediyor. Kalp olmazsa olmazdır, her şeyin başında gelen sevgiyi sembolize ediyor. Sevgisiz bir dünya düşünülemez." ifadelerini kullandı.

Konuşmacılara plaket takdim edilen törende, "28. Kalp Haftası" kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi verildi.

Ayrıca, bu yılki "Doç. Dr. Edip Kürklü Tıp Ödülü" de Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayriye Midillioğlu'na verildi. Ödülü Midillioğlu'na Aile ve Sosyal Politikalar Yardımcısı Ersoy ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin takdim etti.

Türk Kalp Vakfı tarafından hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde çeşitli ilköğretim okullarında sporla kalp sağlığının korunması konusunda eğitim programları düzenlenecek. Halka açık konferanslarla kalp ve damar hastalıklarından korunmanın yolları anlatılacak.

Etkinliğe, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Öztürk ile davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.