28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı
Kitapseverlerle buluşan Cüda kitabının yazarı İzgi:- "Boşnak ve Türk dostlarımızla kitap vesilesiyle bir araya gelmekten son derece heyecanlıyım"

SARAYBOSNA (AA) - Cüda: Bir Saraybosna Romanı kitabının yazarı Halil İbrahim İzgi, Türkiye'nin ortak ülke olarak katıldığı 28'inci Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı kapsamında kitapseverlerle buluştu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye çok sayıda Saraybosnalı ve ülkede yaşayan Türk vatandaşı katıldı.

İzgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitapta anlatılan hikayenin Saraybosna'da geçmemesine rağmen "tamamıyla" başkenti konu aldığını belirterek, "Boşnak ve Türk dostlarımızla kitap vesilesiyle bir araya gelmekten son derece heyecanlıyım." dedi.

Saraybosna'nın ilham kaynağı olduğu kitabında kayıp bir hikayenin anlatıldığını söyleyen İzgi, Cüda'nın yarı kurgu yarı gerçek olduğunu ifade etti.

İzgi, okuyuculardan olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Saraybosna'ya ailem ve arkadaşlarımla geldim. Başkente gelecek ve gezdirecek bir mazeretimin olması gerekiyordu bu nedenle bir kitap yazmaya karar verdim. Buraya daha fazla gelebilmek için artık bir mazeretim var." diye konuştu.

- "Tasavvuf Müziği ve Balkan Türküleri" konseri

Bu arada, fuarı kapsamında başkent Saraybosna'daki Skenderiya Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen "Tasavvuf Müziği ve Balkan Türküleri" konseri büyük ilgi gördü.

Bursa'dan gelen müzik grubu, konserde tasavvuf müziği ve Balkan türküleri ile Saraybosnalılar ve Türk vatandaşlarının yoğun ilgisini çekti.

Konsere katılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (İUS) Eğitim öğretim üyesi ve Amatör Müzisyen Doç. Dr. Metin Boşnak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür faaliyetlerin son derece önemli olduğunu belirterek, yok olmuş gibi görünen geleneğin canlı olmaya devam ettiğini kaydetti.

Boşnak, grubun Türk ve Boşnaklardan oluştuğunu ifade ederek, "Bu tarz etkinlikler üflendikçe alev alır ve kültürel yangınlara yol açar." dedi.


28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.