28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı
Yazar Kurban:- "Bosna Hersek eski ve yeni kardeş ülkedir. Çünkü garipler birbirinin kardeşidir. Türkiye de Bosna Hersek de gariptir"

SARAYBOSNA (AA) - Türkiye'nin bu yıl ortak ülke olarak katıldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı çerçevesinde "Ezelden iki kardeş ülke: Bosna Hersek ve Türkiye" konulu söyleşi düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da dört gündür devam eden fuar kapsamında yazar Ebubekir Kurban, Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşiyi çok sayıda Saraybosnalı ve ülkede yaşayan Türk vatandaşı dinledi.

Kurban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Bosna Hersek'in eski ve yeni kardeş ülke olduğunu belirterek "Çünkü garipler birbirinin kardeşidir. Türkiye de Bosna Hersek de gariptir. Her Türk gibi Bosna Hersek ismini duyduğumda buraya koşarak geldim. Kardeşlik devam eder, bunun geriye dönüşü yoktur. Bosna Hersek ve Türkiye et ve tırnak gibidir." ifadesini kullandı.

Kurban, Bosna Hersek'te Türkçe öğrenen öğrencileri gördüğünü ve bunu önemsediğini vurgulayarak "Afrika'ya gittiğin zaman Müslüman ülkeler ve halkların birbiriyle Fransızca anlaştığını görüyoruz. Bu çok acı bir şey. Türkçe bir iletişim dili, bir kültür diline dönüşebilir, dönüşmeli. Burada Türkçe öğrenen insanlar, Boşnaklar artık dünyaya Türkiye'den de bakacaklar. Türkiye'yi de tanıyacaklar. İki ülkenin yakınlaşmasında bunların ciddi katkıları olacak." dedi.

Kitap fuarı, 25 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.


28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.