28 Yıllık Dergi Marka Oldu

28 Yıllık Dergi Marka Oldu
Konya Ticaret Odası (KTO) bünyesinde aylık yayımlanan ve yayın hayatında 28. yılına giren Yeni İpek Yolu Dergisi ismi Türk Patent Enstitüsü’nce tescil edilerek Marka Tescil Belgesi’ni aldı.Yayın hayat...

Konya Ticaret Odası (KTO) bünyesinde aylık yayımlanan ve yayın hayatında 28. yılına giren Yeni İpek Yolu Dergisi ismi Türk Patent Enstitüsü’nce tescil edilerek Marka Tescil Belgesi’ni aldı.

Yayın hayatına 1988 yılı Mart ayında Konya Ticaret Odası Dergisi olarak başlayan ve 1996 yılında isim değişikliği yaparak Konya Ticaret Odası Yeni İpek Yolu Dergisi adı altında yayına devam eden dergi, aynı zamanda 2012 yılı Ocak ayından itibaren Konya Ticaret Odası internet sayfasından PDF olarak yayınlanıyor. Yayınlandığı ilk yıllarda 3 bin civarında olan tirajı üyelerden gelen talep ve istekler doğrultusunda 2014 yılında 12 bin 500’e çıkartıldı. 2015 yılında sayfa sayısı artırılarak içeriği zenginleştirilen dergi ile birlikte Konya Ekonomik Göstergeler Bülteni de okuyuculara ulaştırılıyor.

“DERGİMİZ BİLGİ VE BELGELERİ İŞLEYEREK TARİHE NOT DÜŞMÜŞTÜR”

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 2015 yılı Ocak ayı itibarı ile 323. sayısına ulaşan derginin Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘Konya Ticaret Odası Yeni İpek Yolu Dergisi’ adı ile marka tescili yapıldığını söyledi. Öztürk, “Konya’nın yayın hayatına zenginlik katan Yeni İpek Yolu Dergisi, Odamızın faaliyetleri başta olmak üzere her ay 30’a yakın konu başlığı ile ülke ve Konya ekonomisine ilişkin zengin raporları, araştırma çalışmalarını sunmaktadır. Türkiye ve Konya’nın tarihi birikimini işleyen dergimiz bugüne kadar Konya’nın kültür, sanat, tarih hayatına ilişkin çok sayıda makaleye, araştırmaya, tarihi belgelere ve fotoğraflara yer vermiştir. Dergimiz tarihsel bilgi ve belgeleri işleyerek tarihe not düşmüştür. Selçuklulara başkentlik yapmış, Mevlana Celâlettin Rumi, Şems-i Tebrizi, Şeyh Sadreddini Konevi gibi önemli şahsiyetleri ağırlamış, birçok ilim ve irfan sahibi kişilere ev sahipliği yapmış güzel beldemiz Konya’nın her yönü ile tanıtılmasında bugüne kadar olağanüstü bir çaba harcamış ve gelecek nesillere bu birikimleri aktarmayı hedeflemiştir. Yerel, ulusal ve uluslararası birçok yayın kuruluşu yayınlarında ve yaptığı çalışmalarda Yeni İpek Yolu’nu kaynak olarak göstermekte, Konya’nın sanayisi, ticareti, kültürü ve tarihi ile ilgili bilgileri dergimizden derlemektedir” dedi.

Yayın tarihinden itibaren nüshaları eksiksiz olarak saklanan derginin sayılarının tüm nüshalarının internet sayfasından yayınlanmasının hedeflendiğini belirten Öztürk, markası tescillenen Yeni İpek Yolu Dergisi’nin gelecek yıllarda Konya’nın gelişmesi ve büyümesi için de bu çalışmaları aralıksız sürdürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.