29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Almanya'nın Başkenti Berlin'de, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

BERLİN (AA) - Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu, Berlin Belediye Sarayı'nda (Rotes Rathaus) Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenledi.

Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve eşi Birgit Şen’in ev sahibi olduğu kabüle Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu ile Türk kökenli milletvekilleri, eyalet milletvekilleri, konsolosluk çalışanları, Alman davetliler, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın okunması esnasında Başkonsolos Başar Şen piyanoyla eşlik etti.

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı okundu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir. 

Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği Süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla, bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Mesajın okunmasının ardından konuşan Başkonsolos Ahmet Başar Şen Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyeti kurarken verdikleri mücadeleye atıfta bulunarak, dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin bugünlere gelmesinde yurt içinde olduğu kadar yurt dışında yaşayan vatandaşların da büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Başar Şen Almanya'da yaşayan genç Türklerin başarılı olması için çok iyi Almanca öğrenmeleri gerektiğine işaret ederek Türk sivil toplum kuruluşlarının gençlere sahip çıkmasını istedi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.