29 zanlıdan 26'sı tutuklandı

29 zanlıdan 26'sı tutuklandı
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 29 zanlıdan 26'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ'ye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik soruşturma kapsamında 9 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 29 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 26'sı tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konya da yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan FETÖ/PDY yapılanmasının ardından haklarında gözaltı kararı verilen, "İç Anadolu imamı" olduğu öne sürülen kişinin de aralarında bulunduğu 77 şüpheliden 20'si, 30 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Genellikle devlet kadrolarında önem arz eden, gizli belgelere kolayca erişebilen ve adli soruşturmalarda etkin güce sahip örgüt üyelerinden sorumlu kişinin "il eğitim danışmanı" yani "gölge imam" olarak adlandırıldığı belirtilmişti.

Gözaltı kararı verilenler arasında örgütün "İç Anadolu bölge imamı", "molla", "Konya il imamı", "eyalet imamlığı", "büyük bölge imamlığı", "il imamı sekreterliği", "il eğitim danışmanı", "eğitim kurumlarının genel müdürü", "mütevelli ve sohbet grupları hocası", "yapıya elaman kazandıran kişiler" ve "ders hocası finans grubu" gibi yapılanmalarda görev alan kişilerin de bulunduğu öğrenilmişti.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.