3. Adıyaman Kitap Günleri başladı

3. Adıyaman Kitap Günleri başladı
Vali Demirtaş: - "Adıyaman'da 150 binin üzerinde öğrenci var. Sadece bu rakam bile kitap günlerinin ne kadar ihtiyaç olduğunu gösteriyor"

ADIYAMAN (AA) - Türkiye genelinden 80 yayınevi ile 70 yazarın katılımıyla "3. Adıyaman Kitap Günleri" başladı.

Adıyaman Valiliği ile Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, 80 yayınevi ile aralarında Senai Demirci, Emine Şenlikoğlu ve Hanifi Avcı'nın da bulunduğu 70 yazar katılıyor.

Vali Mahmut Demirtaş, valilik önündeki açılışta, Adıyamanlıları kitapla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin etkinliğe katılmasını istediklerini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Adıyaman'da yaklaşık 150 binin üzerinde öğrenci var. Sadece bu rakam bile kitap günlerinin ne kadar ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Sadece öğrencilerin değil bütün Adıyamanlıların etkinliği takip etmelerini, kitaba dokunmalarını, kitabı koklamalarını ve buradaki yazarlarla görüşmelerini istiyoruz."

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise kentin her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Kente konuk olan yazarlara seslenen Kutlu, "Yazarlarımız, burada dostluğun, kardeşliğin ve barışın kitabını yazabilir. Çünkü burada kitap yazılabilecek bir ortam var. Adıyaman barışın ve hoşgörünün merkezidir. Onun için yazarlarımızı, şairlerimizi burada misafir etmek istiyoruz." diye konuştu.

İmza günlerinin de düzenleneceği etkinlik, 3 gün devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.