"3. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" sonuçlandı

"3. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" sonuçlandı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “3. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması”nın sonuçları belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamada, çocukların yaşadıkları şehri tanıması, hissetmesi ve Türkçe'nin dil zenginliği içerisinde anlatmasını amaçlayan "Fantastik Şehir İstanbul" temalı yarışmada, Talat Paşa Ortaokulu’ndan Nisan Özcan “Kelime Koleksiyoncusu” adlı hikayesiyle birinci oldu.

İstanbul'daki devlet okulları ve özel okullar genelinde düzenlenen yarışmada, ikinciliği Özel Mavi Gün Ortaokulu’ndan Zeynep Karaca “Zaman Yolculuğu” adlı hikayesiyle, üçüncülüğü ise Kutmangil Ortaokulu’ndan Efe Sabri Ünal “İstanbul’un Son Taşı” adlı hikayesiyle kazandı.

Yedi öğrencinin hikayesi ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın ödül töreni, yarın Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.