3 Haftalık Ömürleri Turizme Hizmetle Geçiyor

3 Haftalık Ömürleri Turizme Hizmetle Geçiyor
Antalya'da turizmi çeşitlendirmek amacıyla kısa bir süre önce kurulan Kelebek Park'ta, ömürleri sadece 3 hafta kadar olan kelebekler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da turizmi çeşitlendirmek amacıyla kısa bir süre önce kurulan Kelebek Park'ta, ömürleri sadece 3 hafta kadar olan kelebekler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kundu Turizm Bölgesi'ndeki parkta, botanik bahçede yaşayan rengarenk kelebekler, ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere adeta masalsı bir ortam sunuyor.

Etrafta uçuşan çok sayıda kelebeği yakından görme fırsatı bulan ziyaretçiler, değişik renklerdeki ve büyüklükteki sevimli canlıların fotoğraflarını çekiyor. Aileleriyle parka gelen çocuklar, eğlenceli zaman geçiriyor.

Kelebek Park Genel Müdürü Hakkı Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 dönüm arazi üzerine kurulu parkın nisan ayında hizmete girdiğini söyledi.

Parkın bin 600 metrekare kapalı botanik bahçesi bulunduğunu belirten Çolak, "Uçma alanı olarak Türkiye'nin en büyük kelebek parkı. Parkımızda yasal olarak izinli 15 türde kelebek var. Kelebekleri Filipinler'den getiriyoruz. Binlerce kelebeği aynı anda ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz." dedi.

"Nemli ortamda yaşıyorlar"
Parktaki "Atlas" türü kelebeğin en dikkat çekici tür olduğunu ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Çolak, bu türün dünyanın en büyük kelebeği olma özelliği taşıdığını kaydetti. Çolak, Atlas kelebeğin kanat açıklığı uzunluğunun 28 santimetreyi bulduğunu, ana vatanının ise Hindistan olduğunu dile getirdi.

Kelebekler tropik bir bölgeden geldiği için ortalama yüzde 70'lik bir neme ihtiyaç duyduklarına işaret eden Çolak, "Kelebeklerin yaşaması için 30-32 derece arasında bir sıcaklık ortamı sağlamamız gerekiyor. Bize en çok 'Kelebeklerin ömrü bir gün değil mi?' sorusunu soruyorlar. Getirdiğimiz türler ortalama 3 hafta yaşıyorlar. İki yıl kadar yaşayan kelebek türleri de var. Ziyaretçiler parkımıza yoğun ilgi gösteriyor." diye konuştu.

Kelebeklerle zaman geçirmenin zevkli olduğu kadar zor yanları da bulunduğunu anlatan Çolak, kelebeklerin yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli bitkilerin bakımının zahmetli olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.