3 ilde hayali ihracat operasyonu: 39 gözaltı

3 ilde hayali ihracat operasyonu: 39 gözaltı
İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda, 39 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan 5 ihbarı değerlendirerek hayali ihracat yaptığı iddia edilen şebekeyi takibe aldı.

Teknik ve fiziki takibin ardından Arif Y., Ömer U., Necmi K. ve Serhat Ö. liderliğindeki suç örgütünün, 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil ve deri firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri ve devleti 110 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edildi.

Çalışmalarını derinleştiren polis, şebekenin devletten haksız olarak elde ettikleri parayı turizm bölgelerinde otelcilik, araç kiralama ve inşaat sektörlerinde aklamaya çalıştıklarını ve bazı kamu görevlilerine de rüşvet verdiğini belirledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, hayali ihracat yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 4'ü kadın, 6'sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı, İzmir ve İstanbul'da da toplam 12 şirkette arama kararı alındı. Polis, İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da, eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.