Uğur Özteke

Uğur Özteke

3. kol faaliyetine dikkat edelim

3. kol faaliyetine dikkat edelim

Önce yerel bir konuyu çok sevdiğim saydığım bir akademisyen abimizin ikazı ile sizlerle paylaşmak, aynı zamanda üniversitemizin de yetkililerine iletmek istiyoruz 

Malum dün sabah mesainin başlaması ile birlikte Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY

ile bağlantısı kanun hükmündeki kararname ile belirlenen Mevlana Üniversitesi’nin tüm tabelaları da sökülerek bu binalara Selçuk Üniversitesi’nin tabelaları dikilmişti.

Bu zaten bilinen ve beklenen bir gelişme idi. Ama bu işler yapıldıkça insanların yürekleri ve vicdanları biraz daha rahatlamış oluyor

İşte bu işlemden bir gün öncede Selçuk Üniversitesi’nin başarılı bir öğretim üyesi bir isteğini bizlerle şöyle paylaşıyordu;  

“Selamünaleyküm Uğur abi nasılsınız?

Abi sizden bir isteğim olacak. Uygun görür de gündeme getirirseniz çok mutlu olurum.

Malum Konya’da Mevlana Üniversitesi’ne el konuldu. Bu yerleşkeyi devletimizin nasıl kullanacağını bilmiyorum.

Ama benim sizden isteğim, Selçuk Üniversitesi’nin de Mevlana Üniversitesi’yle birleşmesiyle  öğrenci sayısı ciddi anlamda arttı.

Bu bağlamda Selçuk Üniversitesi’nin kütüphanesi bile yetmiyor.

Devletimizde uygun görürse bu alanın merkezi kütüphane olarak kullanılması çok harika olur. Ya da eski ESMAR binası da kullanılabilir.

Vize-Final zamanlarında da belediyemiz veya hayır kuruluşları çorba vs. dağıtırlarsa öğrenicilerimize 10 numara bir iyilik olur.  Selam ve muhabbetle...”

...........

İşte kütüphane sıkıntısını birebir yaşayan bir hocamızın isteğini de böylece Selçuk Üniversitesi’nin yetkili birimlerine iletmiş olduk.

MEDAŞ’A TEŞEKKÜRLER

Vallahi kim neye ne kadar kızarsı kızsın biz yiğidi öldürsek de hakkını vermekle yükümlüyüz. MEDAŞ’ın her geçen gün hizmet kalitesini ve çıtasını yükselttiğini görüyoruz biliyoruz ve eleştiriler kadar da güzeli yazıyoruz.

Pazartesi günü Karatay’da Karatay Üzümcü Mahallesi Minnet Sokak No 21’in önünde dahası yolun ortasında kalan elektrik direğini bir okurumuzun uyarısı ile fotoğrafıyla köşemizde paylaşmış ve durumu yetkililere iletmiştik.

Evet dün MEDAŞ’ın başarılı bu makama da birer birer basamakları çıkarak gelen Genel Müdürü Erol Uçmazbaş Bey aradı ve o direğin yolun ortasından kaldırılması için talimatını verdiğini direğin yolun yanına alınması için betonunun dahi döküldüğünü müjdeledi.

Bizde MEDAŞ’a Genel Müdürü’nden bürokratlarına memurundan işçililerine kadar hassasiyetlerinden dolmayı okurlarımız adına teşekkür ederiz.  

3. KOL FAALİYETİNE DİKKAT

Aslında bu konuya apayrı bir yazı ile değinmek ve biraz daha detaylı yazmak gerekir diye düşünüyorum. Ancak 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’yi bilmem ama Konya’da öyle hızlı gelişmeler yaşanıyor ki bu işi yürütenler bile zaman zaman şaşırıyorlar.  

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) nün düne kadar sır gibi görünen tüm çalışmaları artık sayfa sayfa milletin önüne dökülmeye başlandı.

Ne acıdır ki bu 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden yaklaşık bir yıl önce 21 Ağustos 2015 günü başta Zaman gazetesi olmak üzere bu grubun tüm yerel, yaygın,  görsel ve sosyal medyasında fotoğrafımla şahsımdan söz edilerek “MİT’çi gazeteci kendisini deşifre etti” diyerek bu malum kesime bir kez daha yeniden hedef gösterilmiştim.

Sizi bilmem ama Allah korusun kendilerince bu darbe girişimi istedikleri gibi olsaydı siz ne olurdunuz “yorumsuz”, ama benim ve ailemin ne olacağı çok aşikardı.

Ne demek istediğimi de ancak yaşayan bilir.

Empati yaparak bile beni anlamazsınız.

MİT’çi konusunda olduğu gibi bugüne kadar gazetecilik dışında ne MİT’çi, ne JİTEM’ci ne de emniyetçi oldum.

Olsaydım iddia edilen yerlerden resmen para almam gerekirdi.

Allah’a şükür ki devletimizin bu kurumlarından hiç birinden delikli kuruş almadım.

Oysa böyle bir çalışmanın karşılığında (!) ancak hâlâ enayi pozisyonundayım.

Ne var ki 15 yıldır bilinen 10 yıl öncesinden bugüne ise devletin bu güvenlik birimlerine birileri gibi kaçarak korkarak dedikodu fitne fesat yayarak değil iddialarımın altına imzamı da atarak bildiklerimi paylaştım.

Bugünleri göreceğimizi elbette bilmiyordum.

Ama Cenab-ı Allah’ın bizi çok sevdiğine ve koruduğuna hep inandım inanacağım da.

İnşallah bu yolda mahcup olmadan sayılı nefesimizi tamamlayacağız.

Çok doluyum ama uzatmak istemiyorum     

Bizim şahsi hikayemizde bugünlerde okuduğumuz onlarca hayat öyküsünden sadece birisi.

Neyse buradan şuraya gelmek istiyorum.

Bazıları gibi asla ucuz kahramanlık peşinde değiliz. Hiç değilse Konya’da başta Cumhurbaşkanı ve Hükümet’in yetkili kıldığı insanlara güvenelim demek istiyorum.

Ne olur biraz akıllı biraz da ferasetli davranalım diye yalvarıyorum.

FETÖ/PDY terör örgütünün üçüncü kol çalışması içerisinde birbirimize düşmeyelim. Birbirimiz için yalan iftira kampanyalarına kendimizi kaptırmayalım.

Sadece Allah’a dua edip devletimize güvenelim yeter.

Fazlasına da gerek yok zaten diyorum.

Tabii ki şimdilik!!!

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Temiz insanımız artık “Avrupa Birliği’ne girdiğimiz zaman adam oluruz” düşüncesinden kurtulduğu zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR