3. Lig'den aldığı takımı Süper Lig'e taşıdı

3. Lig'den aldığı takımı Süper Lig'e taşıdı
- İflas ederek 3. Lig'e düşen Adanaspor'u 2006'da satın alan ve başkanlık görevini yürüten Bayram Akgül, turuncu-beyazlı takımı Süper Lig'e taşıdı- Akgül'ün başkanlığında 12 yıllık hasrete son veren turuncu-beyazlılar, Süper Lig'de kalıcı bir takım oluştu


ADANA (AA) - İflas ederek 3. Lig'e düşen Adanaspor'u 2006'da satın alan ve başkanlık görevini yürüten Bayram Akgül, turuncu-beyazlı takımı 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e taşıdı.

Akdeniz ekibi, Süper Lig'e veda ettiği 2003-2004 sezonundan sonra maddi anlamda sıkıntılı bir süreç yaşadı. İflas talebinde bulunan turuncu-beyazlı takımın isteğinin kabul edilmesiyle, takım ilerleyen süreçte düşüşe geçti.

1. Lig'de tutunamayan Adanaspor, 2005-2006 sezonun başında 2. Lig'den küme düşürüldü. Türkiye Futbol Federasyonu, yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle ligde ilk iki maçına çıkmayan turuncu-beyazlıları 3. Lig'e düşürdü.

Daha sonra Adanaspor, takımı satın alarak başkanlık görevini de üstlenen Bayram Akgül ile hızlı bir yükselişe geçti. 2006-2007 sezonunda Akgül'ün başkanlığında 2. Lig'e yükselen turuncu-beyazlılar, sonraki sezon ise 1. Lig'e çıktı.

Akgül'ün başkanlığında 2008-2009 sezonundan bu yana 1. Lig'de mücadele eden Akdeniz ekibi, 8 sezon boyunca Süper Lig'e çıkmak için mücadele verdi.

Turuncu-beyazlılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda Renan (2) ve Uche Kalu'nun golleriyle 3-2 yenerek 12 yıllık hasretini bitirdi.

Geçirdiği zor günlerden zirveye uzanan yolculukta başkanlık görevini yürüten Bayram Akgül, Süper Lig'de kalıcı bir takım oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.