3 Liralık Alacak İçin 4 Bin Lira Ödeyecek

3 Liralık Alacak İçin 4 Bin Lira Ödeyecek
Ahlat'ta arazisinden geçecek enerji nakil hattı için çağrıldığı görüşmeye gitmeyen arsa sahibine 3 lira 56 kuruş kamulaştırma bedeli ödenmesini kararlaştıran mahkeme, 4 bin 116 lira dava masrafını da bu kişinin üstlenmesine hükmetti- Arsa sahibi Gökbulak

BİTLİS (AA) - OKTAY BAYAR - Bitlis'in Ahlat ilçesinde arazisinden geçecek enerji nakil hattı için kamulaştırma bedeli görüşmelerine gitmeyen arsa sahibine 3 lira 56 kuruş ödenmesine hükmeden mahkeme, 4 bin 116 lira dava masrafının da bu kişiden tahsil edilmesine karar verdi.

Kırklar Mahallesi'nde yaşayan İlhami Gökbulak, 33 dönümlük arazisinin 6 metrekarelik bölümünden geçecek elektrik tellerinin irtifak hakkı (başkasının arsa, yol, bahçe ve benzeri taşınmaz malından belirli bir yolda yararlanma) için Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından pazarlığa çağrıldı. 

Tellerin geçeceği bölümün arazisinin küçük bir kısmını kapsaması nedeniyle konuyu önemsemeyen Gökbulak, pazarlık görüşmelerine katılmadı. TEİAŞ da bunun üzerine kamulaştırma bedelinin tespiti amacıyla mahkemeye başvurdu.

Ahlat Asliye Hukuk Mahkemesindeki davada, arsanın kamulaştırma bedelini belirlemekle görevlendirilen bilirkişi, bu yer için Gökbulak'a 3 lira 56 kuruş ödeme yapılması yönünde rapor hazırladı. 

Mahkeme, TEİAŞ'tan para talep etmediği için duruşmalara da katılmayan Gökbulak'a 3 lira 56 kuruş ödenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca 4 bin 116 lira 20 kuruş olan dava masrafının da Gökbulak'tan tahsil edilmesine hükmetti.

Kararın tebliğ edildiği Gökbulak, mahkeme kararına itiraz için Yargıtaya başvurdu.

Gökbulak, AA muhabirine, 33 dönümlük arazisinin sadece 6 metrekarelik kısmı için irtifak hakkı tesis edileceğini öğrenince pazarlık için yapılan davete gitmediğini belirtti.

Pazarlığa gitmemesi nedeniyle kamulaştırma bedelinin belirlenmesi amacıyla dava açıldığını anlatan Gökbulak, şöyle konuştu:

"Para talebimiz olmadığı için mahkemeye dahi gitmedik. Şimdi mahkeme sonuçlandı ve TEİAŞ bize kamulaştırma bedeli olarak 3 lira 56 kuruş ödeyecek. Ancak yapılan mahkeme masrafları için de bizden 4 bin 116 lira 20 kuruş para istiyor. Kararı temyiz ettik, Yargıtaydan gelecek sonucu bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.