3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü
Başbakan Yardımcısı Türkeş:- "Ne zaman Türk milleti kaosa, kumpasa sürüklenmek istense, ne zaman Türk milleti ve devleti yıkılmaya teşebbüs edilse, Türk milliyetçileri yine orada olacak, milletinin hizmetinde var olmaya, kafesleri yırtmaya, kaosları aşmay

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Ne zaman Türk milleti kaosa, kumpasa sürüklenmek istense, ne zaman Türk milleti ve devleti yıkılmaya teşebbüs edilse, Türk milliyetçileri yine orada olacak, milletinin hizmetinde var olmaya, kafesleri yırtmaya, kaosları aşmaya, oyunları bozmaya ve milletini her şart altında iyi duruma getirmeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Türkeş, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milliyetçilerinin, yaşadıkları her dönemde baskıya, zulme karşı durduğunu, bağımsız millet olmanın şuuruyla hareket ederek her türlü haksızlığa karşı çıktığını, yalnızca milletinin değil tüm mazlumların sesi olduğunu belirtti.

"Tarihin en eski dönemlerinden beri millet ve devlet geleneği bulunan kadim Türk milleti, içinde bulunduğu coğrafya ve şartlar ne olursa olsun, her durumda milli kimliğini korumuş, kendi değerlerinden yola çıkarak dünya meselelerine bakmayı bilmiştir." değerlendirmesinde bulunan Türkeş, Türk milliyetçiliğinin sadece bir milletin değil insanı insan yapan değerlerin de temsili olduğunu vurguladı.

Türkeş, Türk milliyetçiliğini; "her şartta önce milletini sonra kendini düşünmek" şeklinde tanımladı. 3 Mayıs 1944 olaylarıyla başlayan bu sürecin, mağdurların müşterek kararıyla o tarihten sonra bayram olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Türkeş, mesajında şunları kaydetti:

"Merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın Ankara'ya gelişiyle başlayan olaylar, 1944 vasatında Türk milliyetçiliğini yıldırma çabalarına dönüşse de bu mümkün olmamış, kaynağını bu kadim ve kutlu milletten alan anlayış, her dönemde güçlü bir şekilde var olmayı sürdürmüştür. Kendini millet hizmetine adayan Türk milliyetçileri ise ne işkence ne cezaevi ne de şantajlardan korkmuş, yılmıştır. 72. yılını idrak ettiğimiz bu destansı mücadele, dünya var oldukça devam edecektir.

Ne zaman Türk milleti kaosa, kumpasa sürüklenmek istense, ne zaman Türk milleti ve devleti yıkılmaya teşebbüs edilse, Türk milliyetçileri yine orada olacak, milletinin hizmetinde var olmaya, kafesleri yırtmaya, kaosları aşmaya, oyunları bozmaya ve milletini her şart altında iyi duruma getirmeye devam edecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm Türk milliyetçilerini hürmet ve rahmetle anıyor, tüm Türk dünyasının ve milletimizin 3 Mayıs Dünya Türkçülük ve Milliyetçiler Günü'nü kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.