3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü
Eski MHP Milletvekili Oğan, merhum genel başkan Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti

ANKARA (AA) - Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, merhum genel başkan Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti.

Oğan, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla beraberindeki bir grup ile MHP'nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki kabrini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, AA muhabirine açıklamada bulunan Oğan, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla merhum genel başkanlarını anmak için toplandıklarını söyledi.

Olağanüstü kurultay sonrası genel başkan olması halinde 3 Mayıs Türkçüler Günü'nü bir hafta olarak tertip edeceklerini dile getiren Oğan, "Bugün Macaristan'da yapılan büyük Turan kurultayının aynısını MHP Genel Başkanı olduğumuzda gerçekleştireceğiz." dedi. Oğan, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de 'Türk milliyetçiliğini, Türkçülüğü ayaklarımızın altına aldık.' diyenler ile 1944'te Türk milliyetçilerini apar topar gece evlerinden alıp tabutluklara koyan zihniyet aynı zihniyet. O gün nasıl ki bu büyüklerimiz buna karşı çıktılarsa biz de bugün Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınmasına karşı çıkıyoruz. Türkçüler günü bu anlamda herkesi kucaklayan bir gündür. Burada okuduğumuz Fatihalarla başbuğumuzun izinden yürüyeceğimizi bir kez daha dile getirdik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.