3 PUAN İÇİN SAHADALAR

3 PUAN İÇİN SAHADALAR
Atiker Konyaspor, resmi olmasa da gerçek anlamda ligin ikinci yarısına Rizespor maçıyla başlıyor. Yeşil-beyazlılar, Galatasaray maçının ardından moral motivasyon olarak gerilse de Büyükşehir Arena’daki karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı planlıyor

Ligin 18. haftasında bugün Rizespor’u konuk edecek Atiker Konyaspor’da hazırlıklar tamamlandı. Yeşil-beyazlılar, Konyaspor moral bozukluğunu üzerinden atarken, ligin gerçek anlamda ikinci yarısına iyi başlamak istiyor. Kocaman yönetiminde yoğun tempoda çalışırken, taraftarlarının desteğiyle de moral buldu.

ÇIKIŞA GEÇECEKLER

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon ikinci yarıya imzasını atan yeşil-beyazlılar, aynı başarıyı bu sene de yinelemek istiyor. Rizespor maçına çıkış maçı olarak bakan Atiker Konyaspor, taraftarının desteğiyle karşılaşmadan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

BERABERLİKLER SİLSİLESİ

Atiker Konyaspor ile Rizespor arasında oynanan karşılaşmalarda beraberliklerin çokluğu göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan 19 maçta Atiker Konyaspor, 6 galibiyet, 3 yenilgi alırken, iki takım arasındaki 10 maç beraberlikle sonuçlandı. İlk yarıda Rize’de oynanan karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

USLU KULÜBEYE

Son haftalarda Dougslas’ın yokluğunda forma şansı bulan Mehmet Uslu’nun performansı hem teknik heyet hem de taraftarından beğenilmezken, tecrübeli oyuncuya kulübe yolu gözüktü. Hafta içinde Douglas takımla birlikte antrenmanlara çıkarken, Kocaman’ın forma vermesi durumunda sahaya çıkabilecek duruma geldi. İskoç oyuncunun bugün oynanacak maçta forma giymesi bekleniyor.

İKİ TRİBÜN CEZALI

Tartışmaları hala süren Galatasaray maçından dolayı Atiker Konyaspor taraftarı ve teknik direktör Aykut Kocaman disiplin kuruluna sevk edilirken, taraftara ceza geldi. Kocaman’ın “Korkaksınız” açıklamasına ceza veremeyen TFF, kuzey alt C, D, E, ve güney tribünü C, D, E bloklarındaki seyircilere Rizespor maçı için ceza verdi.

PUSULA SPOR YAZARLARINDAN MAÇ ÖNÜ GÖRÜŞLERİ 

Kazanırız

Öncelikle federasyonun gecen sezondan başlayarak devam eden taraftar cezası aynen devam ediyor. Maça gidemeyecek olan arkadaşlardan ricam biletlerini gitmek isteyenlere aktarsın. Aktarsın ki neye nasıl ceza verdiğini şaşırsınlar. Takımımız bu önemli mücadelede taraftar anlamında bir eksiklik yaşamasın. Yeni transferleri izleme şansım olmadı ancak ilk yarıdan değerlendirecek olursak Rizespor sistemi olmayan bir takım ve sistemi olan takımlara karşı aldığı en büyük başarı beraberlik. Düşme potasının hemen üzerinde olmaları üzerlerindeki baskıyı artıracaktır. Puan olarak yavaş yavaş kopmaların başlayacağı sertliğin ön plana çıkacağı haftalara geliyoruz. Bu açıdan bu maçı almak önemli. Ölçü olmasa da kupada olumlu sinyaller veren Fofana’nın on birde başlaması halinde golle tanışabileceğini düşünüyorum. Aykut Hoca bu maçta on birde Hora'ya bir şans vermeli. Hora'nın gerekli şansı bulamadığını düşünüyorum eğer onu kazanırsak  bir transfer daha yapmış gibi olacağız. (Süleyman SAYAN)

Çaylar Rize'den

Ligin ikinci yarısına Galatasaray mağlubiyeti ile başlayan temsilcimiz Atiker Konyaspor deplasmanda Alanyaspor'u deviren Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Düşme hattının hemen üzerinde yer alan ve lige tutunma savaşı veren Rizespor en etkili silahı Leonard Kweuke ile Konyaspor karşısında galibiyet arayacaktır. Çalışılmış ve dolgun ataklarla ligdeki iddiasını ortaya koyma amacı güden yeşil beyazlılarda golcülerin suskunluğu ve kaçırdıkları net gol pozisyonları dudak ısırtıyor. Kontra ataklarla hücum yollarında etkili olmak isteyecek Rize'nin işi pek kolay görünmese de Kocaman'ın öğrencileri kaçırdıkları pozisyonlardan ders aldıysa keyif çayını yudumlarız. (Hasan DURUCAN)

Zor olsa da 3 puan alacağız

Konyaspor son oynadığı maçlarda birçok gol pozisyonuna girip gol atamayan bir takım hüviyetine büründü. Bu görüntüde futbolcuları psikolojik olarak etkiliyor. Rizespor maçının son oynadığı iki deplasmanı kazanıp beş gol attığını da düşünürsek çok zor geçeceğini düşünüyorum. Ancak Konyasporlu futbolcuların koydukları hedefler doğrultusunda bu maçı çıkış maçı görerek 90 dakika her zamanki oyunlarını oynayarak galip geleceklerine inancım tam. (Şemsettin Beştav)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.