Ulaş İnbaşı

Ulaş İnbaşı

3 puana ramak kala

3 puana ramak kala

Torku Konyaspor ile Başakşehir arasında oynanacak karşılaşmada zaman zaman görselliği fazla zaman zaman da seyir zevki düşük bir maç yaşanması bekleniyordu ki öyle oldu.

Torku Konyaspor son haftalarda olduğu gibi maça önde basarak girdi. Meyvesini aldığı bu sistemle oynama alışkanlığı kazanan yeşil-beyazlılar ilk dakikalarda arka arkaya pozisyonlar da buldu.

Her geçen hafta duran toplarda etkisini artıran yeşil-beyazlılar maçın başında Volkan ile de öne geçmeyi başardı.

Aslında golden sonra oyun Torku Konyaspor’un istediği sisteme döndü. Topu rakibe bırakarak, kaleye yaklaştırmadan kapılan toplarla hücum tam Torku Konyaspor’un kalemi. Ama bu işlerin ustası Rangelov kenarda olunca önde top tutmak biraz zorlaştı.

Başakşehir de hücumda Mehmet Batdal’ı ararken, Torku Konyaspor son haftaların formda ismi Visca’yı kaleye yaklaştırmadı.

Konuk takım ilk yarıda topla oynasa da Serkan’ın kalesini bulmakta zorlandı.

Beklenilenin aksine Torku Konyaspor ikinci yarıya da iyi başladı. Ancak dakikalar geçtikçe Holmen’in yokluğu hissedilmeye başlandı. İsveçli oyuncu çoğu zaman önde basarak, rakibin organizasyonlarını bozarken, bu maçta yeşil-beyazlılar 20 dakika kala kalesine daha fazla yaklaştı.

Bir hafta önce Başakşehir’in defoları aslında tam anlamıyla ortaya dökülmüştü. Konuk takımın hızlı hücumlar karşısında çok hata yapan bir defans kurgusu var. Konyaspor, bu kurgudan istediği gibi yararlanamadı.

Başakşehir son dakikalarda forveti üçlerken, maç boyunca kaleyi yoklayan Cikhalleshi 89’da moralleri bozan golü attı. Futbolun hiç eskimeyen kuralı bu kez Konyaspor için ortaya çıktı. Etkili denebilecek soy sayıda pozisyon bulan Torku Konyaspor, konuk takım kaleyi 2. kez bulduğunda 2 puanı da bıraktı.

Maç biterken, evinde 2 puan kaybeden takıma kızmak da eleştirmek de gelmiyor insanın içinde. Sahada 2 puanı bırakan takım, tarihinin en yüksek puanını elde etmiş takım. Sahada 2 puan bırakmış takım, en yakın rakibiyle 6 puanlık farkla 3. sıraya kurulan takım. Bu takım kentin gururu olan takım.

Kaybedilmiş 2 puan mı, yoksa kazanılan 1 puan mı?

Herkesin bakışı farklı elbette ama gerçek olan şu; Torku Konyaspor, 47 puanla 3. sırada.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ulaş İnbaşı Arşivi
SON YAZILAR