30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı
Hak-İş Genel Başkanı Arslan:

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, tüm mazlum ve mağdurların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine örnek olan 30 Ağustos zaferi bugün de ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmektedir'' ifadelerini kullandı.

Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ağustos zaferinin 92. yılının kutlandığını hatırlatarak, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun, ülkenin ve milletin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembol günlerinden birisi olan söz konusu tarihin, toplumsal birlik ve dayanışmanın da bir göstergesi olduğunu kaydetti. Arslan, şunları ifade etti:

''30 Ağustos, İstiklal mücadelemizin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin yükseldiği ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğu bir gündür. Aynı zamanda tüm mağdurların ve mazlumların Anadolu'da yükselen mücadele ruhunu örnek aldığı bir gündür.  Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, tüm mazlum ve mağdurların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine örnek olan 30 Ağustos zaferi bugün de ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmektedir. Hak-İş olarak 30 Ağustos ruhunu sürekli diri tutmayı misyonumuzun bir gereği biliyoruz. Emperyalizme, zulme, sömürüye ve işgale karşı direniş, diriliş ve özgürlük arayışında, Filistin/Gazze başta olmak üzere Suriye, Irak, Mısır, Myanmar, Doğu Türkistan ve dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan katliam ve işgallere karşı dur demenin, direnişin onurunu bu günde çok daha iyi anlıyoruz.''

İstiklal Savaşı'nda tek vücut halinde hareket ederek destanlar yazan milletin, bugün de Türkiye'de, bölgede ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam ettiğini savunan Arslan, ''Bu anlamlı günde tüm mazlum ve mağdurların kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını diliyor, bu vesileyle, 10 Ağustos'ta ilk kez cumhurun oylarıyla seçilerek Başkomutan sıfatını kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha tebrik ediyor, şahsında ordumuzun mensuplarına ve milletimize esenlikler diliyorum'' görüşüne yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.