30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı
Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi

BERLİN (AA) – Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle resepsiyon verildi. 

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, resepsiyona katılan davetlilere Almanca yaptığı konuşmada, Zafer Bayramı’nın modern Türkiye’nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu anlattı.

"30 Ağustos 1922’deki zafer, olumsuz koşullar içinde bulunan, yeterli silah ve mühimmatı olmayan bir ordunun yazdığı bir destandır” diyen Büyükelçi Karslıoğlu, "Büyük bir kararlılıkla tek vücut olup anavatanlarını savundular. Şüphesiz ki bu zafer ve bunu izleyen modern Cumhuriyet, Mustafa Kemal’in, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin bize hediyesidir. Onları rahmetle anıyoruz, huzur içinde yatsınlar" diye konuştu.

Berlin Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay Ayhan Dağlı, konuşmasında NATO müttefikleri Türkiye ve Almanya arasındaki askeri alanda işbirliğinin önemine değindi.

Albay Dağlı, "Almanya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkiler bağlamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Alman Silahlı Kuvvetleri arasında yüksek düzeyli ve karşılıklı güvene dayanan savunma sanayii işbirliği, ortak eğitim ve tatbikatlar, uluslararası operasyonlarda birlikte çalışma dahil, tarihsel bir ilişki mevcuttur. Genelkurmay ikinci başkanları başkanlığında toplanan üçüncü üst düzey askeri diyalog toplantısı bu yıl kasımda Ankara’da icra edilecektir" diye konuştu.

Resepsiyona, Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ralf Brauksiepe, Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, üst düzey Alman askerler, yabancı ülkelerin silahlı kuvvetler ataşeleri, diplomatlar ile Almanya’daki Türk toplumunun temsilcileri katıldı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.