30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı
Hollanda’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonla kutlandı

LAHEY (AA) - Hollanda’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, resepsiyonla kutlandı.

Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve eşi Senem Arslan ile Lahey Askeri Ataşesi Albay Erkan Arslan ve eşi Çiğdem Arslan’ın ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda düzenlenen resepsiyona, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü’nün yanı sıra çok sayıda ülkenin büyükelçileri, askeri temsilcileri, yabancı misyon şefleri ile Hollanda’daki Türk toplumu temsilcileri katıldı.

Hollanda’da ilk kez Zafer Bayramını kutladığını belirten Büyükelçi Arslan, resepsiyona çok sayıda üst düzey ismin katıldığını söyledi.

Türkiye’de halk tarafından doğrudan seçilen yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve akabinde yeni hükümetin göreve başlamasının Zafer Bayramı’na denk gelmesinin sevinçlerini daha da arttırdığına vurgu yapan Arslan, "Bu, resepsiyona da yansıdı bugün. Gelen bütün konuklarımız o nedenle bizi tebrik ettiler. Ayrıca burada ilk büyük resepsiyonumu yapmış olmak da bir ayrıcalık. Hollanda Türk toplumunun, tüm milletimizin bayramını kutluyorum. İnşallah bir daha öyle işgaller yaşamayız, Zafer Bayramımız sonsuza kadar böyle devam eder" dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmasının iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bir göstergesi olarak değerlendirilebileceğine de değinen Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Timmermans’ın zaten Türk siyasetinde çok yakın arkadaşları var. Başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, yeni Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül gibi… Türkiye’de çok sıcak temaslar yaptığını da öğrendik. Hollanda’nın bizim çok kadim bir dostumuz ve güçlü bir müttefikimiz olduğundan hiç şüphe yok." 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.