30 Ağustos Zafer Bayramı Tüm Yurtta Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Tüm Yurtta Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, yurdun dört bir yanında kutlamalar ve "fener alayı" düzenlendi

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde "İstiklal Ruhuyla Büyük Zafere" adı altında yürüyüş düzenlendi.

Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Vakfı İstanbul Şubesi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri üyesi bir grup, Tünel Meydanı'nda toplanarak kortej eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

"Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceğiz", "Ordu-millet el ele, tam bağımsız Türkiye" sloganları atan gruptakiler, 10. Yıl Marşı'nı söyledi. "İstiklal Ruhuyla Büyük Zafere" adı altında gerçekleşen yürüyüş için polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Öte yandan Beşiktaş Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayı yürüyüşü Balmumcu Kavşağı'nda başlayarak ve Barbaros Meydanı'nda sona erdi. "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" pankartı taşıyan ve ellerindeki meş'aleler ile bando eşliğinde yürüyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşiyle katıldı.

Samsun

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, kentteki sivil toplum kuruluşu üyelerince "fener alayı" düzenlendi.

İstiklal Caddesi DSİ . Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen 14 sivil toplum kuruluşunun üyeleriyle CHP'liler, ellerindeki fener, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüdü. Fener alayına CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de katıldı.

Yürüyüş, Atatürk ve 18 silah arkadaşının, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı yerdeki anıtın önünde sona erdi.

Tekirdağ

Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Köprübaşı Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Hükümet Caddesi'nden Üç Kemaller Parkı'na kadar yürüdü.

Burada gruptakiler İstiklal Marşı'nı okuyarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı konuşmada, 94 yıl önce yaşanan büyük zaferin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin kurucu ayarlarıyla oynanmaması gerektiğini belirten Albayrak, "Bu ayarların en başında laiklik geliyor. Laiklikle oynandığı zaman 15 Temmuz'u yaşarız, yaşadık da" dedi.

Eskişehir

Eskişehir'de, Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşu üyelerince "Zafer Alayı" yürüyüşü düzenlendi.

Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda bir araya gelen ve aralarında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ADD Başkanı Azmi Kerman'ın da bulunduğu çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra "bando EsEs" eşliğinde Vilayet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk koyan katılımcılar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Amasya

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde "milli iradeye saygı ve zafer yürüyüşü" düzenlendi.

Belediye önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Gümüşhacıköy Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılanlar yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Yürüyüş sonunda vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Belediye Başkanı Zehra Özyol, "30 Ağustos Zaferi çok anlamlı bir zafer, bizim için dönüm noktası. Çünkü vatanımızı, ülkemizi işgal eden emperyalist güçlere dur deme tarihidir 30 Ağustos. 30 Ağustos, bağımsızlığın ilk adımıdır, o nedenle çok kıymetlidir bizim için." dedi.

İzmir

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla "Zafer ve Demokrasi" yürüyüşü düzenlendi.

Karşıyaka Belediyesi önünde buluşan çok sayıda İzmirli, Türk bayrakları ve meşalelerle Karşıyaka İskelesi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında belediye bandosu marşlar çaldı, vatandaşlar "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. İskele önünde son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra gerçekleştirilen konserde Karşıyaka Oda Orkestrası sanatçıları zafer marşları ve türküleri seslendirdi.

Muğla

Muğla ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

Menteşe ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'ndan Türk bayrakları ve meşaleler ile başlayan fener alayı ve yürüyüş, Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi önünden devam ederek Atatürk Anıtı'nda sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılanlar, yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Burdur

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla sanatçı Mehmet Erdem'in konseri öncesinde bir çiftin nikahı kıyıldı.

Burdur Belediyesi tarafından bayram etkinlikleri kapsamında Köprübaşı'dan Şeker Meydanı'na meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.