30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru
Türk-İş:

ANKARA (AA) - Türk-İş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutladı.

Türk-İş'ten, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, milletlerin kaderinin belirlenmesinde belirli günlerin özel önem taşıdığı belirtildi.

Bu günlerin ulusal kurtuluş mücadelelerinin başladığı ve zafer ile sonuçlandığı aşamaları ifade ettiği ve 30 Ağustos'un, Türk milletinin vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin zafer günü olduğu anımsatıldı.

Türkiye'nin kuruluş aşamasında ekonomik bağımsızlığın, siyasal bağımsızlık kadar önemli görüldüğüne ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkedeki kamu destekli iktisadi kalkınma politikalarının öncüsü olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ve toplumsal açıdan gelişiminde temel birer aktör olan kamu işletmeleri, son 30 yılda hızla özelleştirilmiş ve bu özelleştirme uygulamaları son yıllarda daha da yoğunlaşmıştır. Özelleştirmelerle birlikte önceden sanayi bölgesi olan şehirlerde refah seviyesi gerilemiş, taşeron işçilik adeta bir virüs gibi yayılmıştır. 301 işçimizin şehit olduğu Soma maden faciası, özelleştirmelerin ne gibi felaketlere yol açabileceğinin en somut ve en güncel kanıtıdır. Soma faciası gibi elim olayların bir daha yaşanmaması için özelleştirmelere bir an önce son verilmesi gerekmektedir."

Açıklamada, "Şan ve şeref dolu tarihimiz içerisinde en önemli günlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutluyoruz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz" denildi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.