30 Kişiye 7 Aylık Ücretsiz Sinema Eğitimi

30 Kişiye 7 Aylık Ücretsiz Sinema Eğitimi
Eyüp Film Akademisi 3. yılında, 30 kişiye sinema yönetmenliği, senaryo yazarlığı, sinematografi, oyuncu yönetmenliği, film eleştirmenliği, yapımcılık, kurgu teknikleri ve görsel efekt gibi dersler verecek

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesinin İstanbul Medya Akademisi eğitim koordinatörlüğünde gerçekleştirdiği Eyüp Film Akademisi 3. yılına başlayacak.

TRT'nin medya sponsorluğunda düzenlenen akademide, 30 kişi 7 aylık sinema derslerini ücretsiz alacak.

Sinemanın usta isimlerinin eğitmenliğinde gerçekleşen program, uygulama ve teoriğin bir arada sunulduğu bir eğitim metodu içerisinde gerçekleşecek.

Katılımcılar, sinema yönetmenliği, senaryo yazarlığı, sinematografi, oyuncu yönetmenliği, film eleştirmenliği, yapımcılık, kurgu teknikleri ve görsel efekt gibi dersler görecek.

Bir yönetmenin sahip olması gereken bütün özellikleri katılımcıya aktaran ve öğrenciyi bu misyon doğrultusunda mezun etmeyi amaçlayan Eyüp Film Akademisi, başvuru ve mülakat yoluyla yeni katılımcılar alacak.

İstanbul Medya Akademisi'nin internet sitesi üzerinden alınan başvurularda katılımcı adayları online formu dolduracak ve bu aşamadan sonra 90 kişi mülakat sürecine alınacak.

Eyüp Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve İstanbul Medya Akademisi tarafından gerçekleştirilen mülakat sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan 30 katılımcı eğitimlerden faydalanmaya hak kazanacak.

Akademide sinema derslerini yönetmen Derviş Zaim, senarist-yönetmen Ümit Ünal, oyuncu-yönetmen Görkem Yeltan, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva, yapımcı Oğuz Peri, senarist-yönetmen Elif Eda Karagöz, yönetmen Semir Aslanyürek, yapımcı-yönetmen Koray Demir, görüntü yönetmeni Ege Ellidokuzoğlu, sinema yazarı-gazeteci Burçak Evren ve Yazar Cihan Aktaş gibi isimler verecek.

Başvuruların 6 Kasım’a kadar devam edeceği programa seçilen katılımcıların isimleri İstanbul Medya Akademisi'nin internet sitesinde duyurulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.