30. Uluslararası İzmir Festivali, başladı

30. Uluslararası İzmir Festivali, başladı
Festivalin açılış konserinde, dünyaca ünlü keman sanatçısı Joshua Bell sahne aldı- Konser öncesi, AA foto muhabirleri Atalay ve Mengüarslan'ın da aralarında yer aldığı basın mensuplarının fotoğraflarından oluşan festivalin 30 yılını anlatan sergi izlenime

İZMİR (AA) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 30'uncu kez düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali, dünyaca ünlü keman sanatçısı Joshua Bell'in sahne aldığı konserle başladı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) tören, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri Evren Atalay ve Emin Mengüarslan'ın da aralarında yer aldığı basın mensuplarının 76 fotoğrafından oluşan festivalin 30 yılını anlatan serginin izlenime açılmasıyla başladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törendeki konuşmasında, festivali 30 yıldır özveriyle sürdürdüğünü belirttiği İKSEV'e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konser salonları ve kültür merkezleri olmadan, bir kentte sanattan bahsedilemeyeceğine işaret ederek, çevreden sanata, kentin tüm altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi sunulmasının ardından Joshua Bell, genç neslin bol ödüllü piyanistlerinden Sam Haywood eşliğinde sahne aldı.

Bell ve Haywood İkilisi, Antonio Vitali’den "Keman ve piyano için sol minör chaconne", Ludwig van Beethoven’dan "Op.47, keman ve piyano için La Majör Sonat (Kreutzer)" ve Gabriel Faure’den "Op.13, keman ve piyano için La Majör Sonat" eserlerini seslendirdi.

Konseri izleyenler arasında, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yer aldı.

AASSM'nin yanı sıra İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Celsus Kütüphanesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Efes Antik Tiyatro'nun gösteri mekanları olarak belirlendiği festivalde, 10 konser düzenlenecek.

Festival, 25 Haziran'da Efes Antik Tiyatro’daki Viyana Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.