33. Tunus Uluslararası Kitap Fuarı Açıldı

33. Tunus Uluslararası Kitap Fuarı Açıldı
TUNUS (AA) - Tunus'ta yerli ve yabancı 250 yayınevinin katıldığı 33. Tunus Uluslararası Kitap Fuarı başladı.Başkentteki Kerem Fuar Sarayı'nda başlayan...

TUNUS (AA) - Tunus'ta yerli ve yabancı 250 yayınevinin katıldığı 33. Tunus Uluslararası Kitap Fuarı başladı.

Başkentteki Kerem Fuar Sarayı'nda başlayan fuarın açılışını Başbakan Yusuf Şahid yaptı. Açılışa Tunus Kültür Bakanı Muhammed Zeynelabidin, Lübnan Kültür Bakanı Gattas el-Huri de katıldı.

Kültür Bakanı Zeynelabidin, bakanlığının kitap üretimini teşvik amacıyla çalışmalara başlayacağını ve bu alanda var olan bütçenin üç kat artırılacağını söyledi.

Bu yılki kitap fuarının müdürü Şükri el-Mebhut, bu yıl Arap dünyasından güvenlik sıkıntısı yaşayan ülkelerdeki yayıncılara fuara katılım masrafları konusunda yüzde 50 indirim yaptıklarını kaydetti.

Fuarın açılışında, edebiyat ve insani araştırmalar gibi dallarda ödül kazanan eser ve yazarların adları da açıklandı.

Tunus Kültür Bakanlığı bu yıl toplam 50 bin dolar tutarında nakdi ödülleri, layık görülen eser sahibi yazarlara düzenlenecek törende teslim edecek.

Toplam 100 bin farklı başlıkta kitabın okurlarla buluşacağı fuarda 170'i yerli, 80'i yurt dışından olmak üzere 250 yayınevi stand açtı.

Bu yıl "İki kez yaşamak için okuyalım" temasıyla düzenlenen 33. Tunus Uluslararası Kitap Fuarı, 2 Nisan'da okurlara veda edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.